SCHEPEN

Zeillogger de Gallant
De GallantDeze tweemastlogger uit 1916 liep van stapel als zeilende haringlogger op de Noordzee. Later is ze verkocht naar Denemarken waar een motor werd ingebouwd en men stenen viste. In 1987 is de Gallant weer terug naar Nederland gehaald en via een scholings- werkervarings project voor jongeren door de huidige eigenaar gerestaureerd en getuigd. Ze zet haar zeilen op de Noordzee, Oostzee en het Engelse kanaal.

Dagtochten: tot 46 gasten
Bedden: 19

Vaargebieden: Noordzee, Oostzee, Engelse kanaal

RESERVEREN

 Zeilbrik Morgenster

Het tuig waar de Morgenster mee zeilt is dat van een clipper-brik. Het kwam voort uit de Amerikaanse strijd om onafhankelijkheid. De zware Engelse oorlogsschepen stonden machteloos tegen de lichte, snelle Amerikanen. Uit de snelle schoeners en brikken werd de razendsnelle clipper ontwikkeld. Een prachtig, ruim en nieuw schip waar ook gasten hun handjes mogen laten wapperen.

Dagtochten: tot 90 gasten
Bedden: 36 (incl. 12 in hangmatten/banken in dagverblijf)

Vaargebieden: Noorzee, Oostzee, Engelse kanaal

RESERVERENBrigantijn Jantje

De Jantje is een klein maar robuust zeeschip met fraai traditioneel tuig, een zogenaamd Small-Tall Ship. Beginner of ervaren zeiler, het maakt niet uit. Samen met de schipper en zijn maat zet je de zeilen, help je met kompas-sturen, navigeren en wachtlopen. Zwervend langs steeds weer andere kusten klim je in het want en geniet je van indrukwekkende vergezichten.

Dagtochten: tot 24 gasten
Bedden: 12

Vaargebieden: Noordzee, Waddenzee, Ijsselmeer, Markermeer, Engelse kanaal, Kanaal eilanden

RESERVEREN